DB4IoT met INRIX Tripsdb4iot-logo-transparent-450

INRIX-Dark-BlueDe combinatie van INRIX Trips Data met het DB4IoT platform levert een krachtige, intuïtieve, cloud-gebaseerde oplossing voor het inzichtelijk maken van verkeersstromen. Met deze combinatie heeft u direct de beschikking over de INRIX verkeersdata voor heel Nederland van het voorgaande jaar. U kunt uit deze data eenvoudig selecties maken voor uw specifieke onderzoek. DB4IoT biedt u vervolgens snel inzicht in geregistreerde autotrips (herkomst- bestemming) die in de geselecteerde periode hebben plaatsgevonden, in de vorm van kaarten, tabellen en grafieken.

U hoeft niet langer zelf duur onderzoek te doen naar reisgedrag van weggebruikers. INRIX Trips in combinatie met DB4IoT biedt u het inzicht dat u nodig heeft om effectief verkeersbeleid te kunnen maken. Met INRIX Trips en DB4IoT kunt u eenvoudig reispatronen visualiseren en analyseren met behulp van kaarten, tabellen en grafieken.

Vehicle speed of 200M INRIX waypoints visualized in DB4IOT with time chart

Voertuigsnelheid van 200 miljoen INRIX waypoints gevisualiseerd in DB4IoT inclusief tijdgrafiek

Downtown Portland INRIX waypoints visualized in DB4IOT with time chart

INRIX waypoints van de regio Portland, VS, gevisualiseerd in DB4IoT

Vehicle speed of 200M INRIX waypoints visualized in DB4IOT with heat chart

Voertuigsnelheid van 200 miljoen INRIX waypoints gevisualiseerd in DB4IoT met “heat chart”

Eindeloze mogelijkheden om verkeersgedrag te anaylseren

Geen beperkingen van voorgedefinieerde modellen; met INRIX Trips en DB4IoT heb je maximale vrijheid om ruwe verkeersdata snel te analyseren en te visualiseren. Het is eenvoudig om de data te filteren en te manipuleren en verschillende scenario’s te analyseren. Breng vervolgens je presentatie tot leven met gemakkelijk te genereren kaarten, tabellen en grafieken.

Verkeersanalyses via je internetbrowser

Om INRIX Trips en DB4IoT te gebruiken heb je geen servers, databasesoftware en IT-support nodig. Het platform is cloudgebaseerd en laas zich eenvoudig bedienen via de internetbrowser. Desgewenst kunt u data uit DB4IoT exporteren en importeren in andere analysetools die u gebruikt.

Inzicht in de ruwe verkeersdata

Andere systemen functioneren als een blackbox en bieden geen inzicht in hoe de ruwe data wordt bewerkt. Met INRIX Trips and DB4IoT krijgt u toegang tot ruwe geanonimiseerde verkeersdata zodat u de data achter de visualisaties kunt doorgronden en afwijkingen kunt ontdekken die uw analyse beïnvloeden.

Intuitive en gebruiksvriendelijke bediening

Selecteer datasets via de kaartinterface. Selecteer gebieden door deze op de kaart te markeren. Creëer eenvoudig kaarten, tabellen en grafieken voor gebruik in rapporten en presentaties. Maak verkeersstromen zichtbaar door middel van animaties. De interactieve kaart maakt het mogelijk om te wisselen tussen kaartweergave en satellietweergave.

Razendsnelle berekeningen

De data in DB4IoT wordt niet gecomprimeerd waardoor grote hoeveelheden data razensnel kunnen worden verwerkt. Kaarten, tabellen en grafieken worden in enkele seconden gegenereerd. Miljoenen records uit de INRIX Trips database worden razensnel gevisualiseerd.

Compatibel met veel andere softwarepakketten en bestandsformaten

Met DB4IoT kan data uit een verscheidenheid aan bronnen worden ingelezen waaronder INRIX Trips, transitdata, vlootdata, bevolkingsdata en demografische data. De INRX data laat zich gemakkelijk combineren met data uit andere bronnen waaronder uw eigen bronnen. INRIX Trips biedt het meest complete overzicht van autoritten inclusief geanonimiseerde start- en eindpunten en tussenliggende waypoints. Deze data in combinatie met geavanceerde software, biedt u vervolgens nieuwe inzichten in verkeer zoals herkomst- en bestemmingszones, sluiproutes tijdens de spits en incidenten, en corridors.

INRIX Trips provides the most complete view of actual observed trips drivers take, including anonymized starts and ends of their journeys and the waypoints in between. Trips insight is derived from industry-leading geospatial data processing, which enables new understanding of population movement information such as origin and destination zones, diversion routes during peak time and incidents, corridor usage and more.

Razendsnel generen van herkomst-bestemmingsmatrices

DB4IoT in combinatie met INRIX Trips biedt u de mogelijkheid om binnen enkele seconden herkomst-bestemmingsmatrices te generen op basis van honderden miljoenen waypoints. Daarmee wordt het maken van herkomst-bestemmingsmatrices een interactief proces. U kunt eenvoudig wijzigingen
aanbrengen in de brongegevens op basis van tijd, datum en voertuigtype. DB4IoT genereert vervolgens automatische een nieuwe herkomst-bestemmingsmatrix. Deze video laat zien hoe eenvoudig het is om een herkomstbestemmingsmatrix te genereren met DB4IoT in combinatie met INRIX Trips.

Please accept marketing-cookies to watch this video.

  • Analyseren van verkeer tijdens spits en tijdens incidenten
  • Inzicht in verkeersstromen op basis van herkomst en bestemming
  • Verifiëren en verbeteren van verkeersmodellen
  • Signaleren van verkeerstrends
  • Analyseren van sluiproutes tijdens de spits en tijdens incidenten
  • Analyseren en visualiseren van multi-modale datasets op kaarten en in tabellen en grafieken
  • Combineren van INRIX Trips data met uw eigen bronnen
  • Eenvoudig en snel downloaden van de INRIX Trips data die u voor uw onderzoek nodig heeft
Voor meer informatie of voor het plannen van een demo